• Css Template Preview
  • Css Template Preview
  • Css Template Preview
  • Css Template Preview
  • Css Template Preview
  • Css Template Preview

Primjer koncepta - Virtualni Grad


Osnova projekta Virtualni grad jest popularizirati grad, hotel ili turističku lokaciju širom internet populacije Hrvatske i svijeta koristeći najmodernije interaktivne računalne 3D tehnologije. Pomno odabrane, turistički atraktivne lokacije grada, prebačene u trodimenzionalni virtualni svijet prožete korisnim servisnim informacijma pružaju korisniku mogućnost da istražuju grad na novi, originalan i jedinstven način. Svaki posjet stranici virtualnog grada postaje nova i zanimljiva avanutra..

Koncept virtualnog grada

Što?3D virtualni grad u realnom vremenu, znači da je u svakom trenutku moguće dobit pristup 3D gradu iz bilo kojeg dijela svijeta, kao i svim njegovim trenutnim promjenama sadržaja.

Zašto?Zato što je to jedinstven u svijetu, novi način pristupa nekom sadržaju preko interneta u 3D „tehnici“ sa izmjenjivim sadržajem, kako komercijalnim tako i zabavnim za sve tipove ljudi, od turista, preko građana izrađenog grada, do gospodarstvenika i sl.

Kako?3D gradu se pristupa uz pomoć računala, putem web stranice i to nakon što se instalira program koji će to sve i pokrenuti. Distribucija moguća preko CD medija (preko novina), besplatno skidanje sadržaja sa interneta, poklon stick (sa autostartajućom aplikacijom) poslovnim partnerima ili građanima!

Gdje? – Na internetu, na stranici, od kuće, vašeg auta, ureda, sa godišnjeg odmora.

Za koga?Za sve turiste koji bi htjeli „posjetiti“ grad bez da moraju putovati i dobiti trenutni uvid u sadržaje koje nudi izrađeni grad, od hotela, restorana, kazališta, pa do sportskih kompleksa, rekreativnih destinacija, gradskog prijevoza, kao i ostalih sadržaja.

Za gospodarstvenike koji su se oduvijek htjeli oglašavati na trgu, a za to do sada nisu imali sredstava ili medijskog „prostora“ na istom!

Za medije koji osim što se mogu oglašavati, mogu i nuditi svoje sadržaje, kako video tako i audio (tv kuće, radijske postaje) ili u slikovno - tekstualnom obliku (izdavačke kuće i sl.). A to znači: prijenosi sportskog sadržaja, koncerata, filmova, objava dnevnih vijesti, linkovi na portale, kao i postave raznih galerija slika, fotografija itd..

Za gradske oce, tj. grad koji bi mogli kanalizirati sve svoje vitalne gradske projekte i prezentirati ih upravo na portalu „Virtualnog grada“: Od otvaranja novih škola, trgova, raznih festivala, urbanih događanja, koncerata, ili samog marketinškog predstavljanja Grada kao nositelja u modernijeg doba!

Za poduzetnike – arhitekte – planere, koji svoje projekte žele predstaviti na nov i originalan način, dostupan i besplatan svima u bilo koje doba i na bilo kojem mjestu.


Originalan i jedinstven pristup prezentaciji na svijetu!

24 sata besplatna 3D internet reklama za turističku zajednicu i projekte grada (npr: praćenje izgradnje stanova, svaki korisnik i kupac može prošetati kroz svoj vlastiti stan, a u dogovoru sa sponzorom i opremiti ga namještajem po želji koji potom može i kupiti... itd)

Interaktivnost sa okolinom - pričanje prave priče s ulica, parkova i trgova grada; osjetiti duh grada baš kakav je na stvarnoj lokaciji

“Point and click” - servisne informacije – na udaljenosti jednog poteza miša vezane za auditorno-vizualni doživljaj lokacije iz stvarnog života (restorani, kafići, trgovine, kulturne znamenitosti)

Povrat uloženih investicija putem reklama i sponzora istaknutih na vidljivim lokacijama; čine lokaciju autentičnom, a projekt se sam isplaćuje nakon određenog vremena

Socijalna komponenta – korisnici se vežu za sadržaj pružanjem mogućnosti međusobne komunikacije i dodavanjem zabavnih komponenti, češće posjećuju stranicu i duže ostaju što povećava udio od reklama i sponzora, a time i prinos novca

Simulacija događaja u realnom vremenu – poput prognoze vremena, doba dana ili godišnjeg doba; realno praćenje događanja i manifestacija na lokacijama sa prepoznatljivim obilježjima (npr božićni ukrasi po zimi, prijenos nogometne utakmice na pozornici sa platnom, sajam starih zanata sa štandovima itd ...)Site Map | Printable View | © 2010 - 2020 Pandora studio, all rights reserved | HTML 5 | CSS